4/4/12

Let Things Drift

Image
Η κοπέλα της φωτογραφίας διαβάζει το "Deathbeds". Συγγραφέας του εν λόγω είναι ο Wesley Eisold. Γνωστός και ως "ο κύριος Cold Cave"... Μμμμ χμμμ. Βασικά δεν ξέρω καν τι παίζει με το βιβλίο. Όχι αν είναι καλό ή κακό, δεν ξέρω αν έχει κείμενο καν. Αν είναι καμιά μαλακία ποίηση και τέτοια, βαριέμαι και να το ψάξω κιόλας. Αν το πετύχω, βέβαια, θα το αγοράσω.
Whatever... Είχα σκοπό να γράψω για το καινούριο των Kiss The Anus Of A Black Cat, αλλά μαστίζεται από τη νόσο της ανεμπνευσιάς, αντίθετα με το "Noctiluca" των Dunes. Siouxsie φάση, ξέρεις, τα γουστάρω αυτά. Δύσκολος δίσκος. Ξέρεις. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Κιθάρες. Και τέτοια. Post Punk.
Τώρα ξανακούω τους Kiss The Anus Of A Black Cat. Δυνατά όμως. Εκκωφαντικά δυνατά. Και αρχίζω σταδιακά να αναθεωρώ. Αυτή η μπάντα σήμερα είναι μοναδική. Ίσως γιατί θυμίζει πολύ δυνατές στιγμές του παρελθόντος. Του δικού μου. Στον πούτσο μου πως θα ακουστεί αλλά ούτε πεντακόσιοι My Bloody Valentines  μπορούν να σχηματίσουν ένα Current 93. Τόσο στεγνά. Και είναι αυτό. Ξέρω πως ακούγεται, δε θέλω τις ενστάσεις σου.
Οι δεκάδες στιγμές που καπνίζεις έχοντας συντροφιά ένα σκοτεινό και σιχαμένο δίσκο. Που κοιτάς δεξιά κι αριστερά μήπως εντοπίσεις ακόμα ένα άνθρωπο ο οποίος αισθάνεται τόσο γαμάτα όσο εσύ εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει κανείς. Τραβάς μια τζούρα και αφήνεσαι.
Είναι αυτή η μουσική που δεν καταλαβαίνεις. Τη λατρεύω τη μουσική που δεν καταλαβαίνεις. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω. Δε θα καταλάβαινες και να το προσπαθούσα.
Πραγματικά. Σα σφίξιμο στ' αρχίδια ένα πράγμα. Σα μέγγενη γύρω απ' τα γεννητικά όργανα, μόνο που ο πόνος χτυπάει πάνω. Στην καρδιά.
Speak Up... Reconcile... Μόνο αυτό. Με καταλαβαίνεις; Είμαι κατανοητός; Φυσικά και δεν είμαι. Ό,τι χρειαζόταν για να τσεκάρω ξανά καινούρια μουσική. Έπηξα στα '90s τον τελευταίο καιρό. Στην Kill Rock Stars συγκεκριμένα. Ίσως να έφτασε η στιγμή που θα χορεύουμε στους δρόμους σα μανιακοί για να εξορκίσουμε  την οικονομική αηδία. Ίσως...

4 σχόλια:

  1. "ούτε πεντακόσιοι My Bloody Valentines μπορούν να σχηματίσουν ένα Current 93" NTA! {'αω να τσεκάρω το Νoctiluca και ξανάρχομαι. Δε σ'έφτυσα επειδή έφυγες από το blogspot, έχω γαμηθεί να πηγαινοέρχομαι στο νοσοκομείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσέκαρα, κι έχω να πω, πως απλά "Siouxsie" δεν είναι, αλλά δε μπορώ να εντοπίσω ακριβώς και τι είναι. Αυτή η κωλοπαραγωγή που βγάζει τη φωνή μέσα από το πηγάδι με τις ηλεκτροακουστικές πρώτο πλάνο, πάντα με μπέρδευε γαμώ τους Field Mice! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Dunes; Ναι εντάξει...
    Και Kiss the Anus είναι ωραίο, αλλά σαν το προπέρσινο δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή